pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata musztardowo-miodowa do karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

idealnie skursza karkówkę

Marynata musztardowo-miodowa do karkówki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata musztardowo-miodowa do karkówki

 

  • 1 łyżka miód prawdziwy,
  • 1 łyżka ocet balsamiczny,
  • 3 łyżeczki musztarda sarepska,
  • 10 listków oregano,
  • 3 czosnek ząbki,
  • 1 łyżeczka papryka słodka,
  • 1 szczypta papryka ostra,
  • 1 łyżka sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Marynata musztardowo-miodowa do karkówki
Czosnek kroimy i ucieramy w moździerzu z oregano oraz paprykami słodką i ostrą. Miód łączymy z octem, musztardą i sosem sojowym. Dodajemy składniki z moździerza i całość dokładnie mieszamy. Taką marynatą smarujemy plastry karkówki i odkładamy na minimum 3 godziny do lodówki.
Marynata musztardowo-miodowa do karkówki
Marynowanie mięsa

Tagi:

sosy