Sposób przygotowania:
Aromatyczna karkówka z suszonymi grzybam
Zaczynamy od sporządzenia marynaty. do miseczki wsypujemy wszystkie zioła, ciężko mi podać dokładną ilośc. Możemy przyjąć, że wszystkiego jest po pół łyżki. Ja wsypuje wszystkiego na oko, tak aby powstała ilość która oblepi mięso. Dodajemy ok 3 łyżek oleju. Jeśli marynata wyjdzie za gęsta należy dodać jeszcze oleju. W mięso wkłuwamy ząbki czosnku za pomocą noża. Wbijamy nóż w mięso, ostrze unosimy lekko do góry, a pod spód pakujemy ząbek czosnku. Tak przygotowane mieso nacieramy przygotowana marynatą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia obgotowujemy grzyby. Do woreczka do pieczenia wkładamy mięso razem z pozostałościami marynaty, następnie dodajemy obgotowane grzybki. Woreczek szczelnie zamykamy, nakłuwamy w kilku miejscach. wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok 1,5 do 2 godzin.