szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

marynata z czerwonej cebuli i rozmarynu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

marynata do mies z czerwonej cebuli i rozmarynu

marynata z czerwonej cebuli i rozmarynu

Składniki:

marynata z czerwonej cebuli i rozmarynu

 

  • 8 łyżek oliwy
  • 2 łyżek octu balsamicznego
  • 150 ml białego wina
  • 2 czerwone cebule
  • 4 dymka (tylko biała część)
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • sól
  • 1 łyzka pieprzu kolorowego

Sposób przygotowania:

marynata z czerwonej cebuli i rozmarynu
Dymki oczyśćić, bardzo drobno pokroić.Cebule obrac i drobno posiekać.Rozmaryn obrać z igiełek, dodac do cebuli, wlać wino,ocet balsamiczny,dodac oliwę i sól.Pieprz dokładnie roztłuc w możdzierzu i wymieszać z resztą składników.Marynata doskonała do mięs wieprzowych i wołowych oraz kurczaka.Mięso najlepiej zanurzyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki.