SUPERPRZEPIS

Marynowana fasolka szparagowa

  • 4
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Marynowana fasolka szparagowa Więcej zdjęć (4)

Nie masz pomysłu na fasolkę? Zrób marynowaną do słoiczków - na przekąskę sprawdzi się znakomicie!

Składniki:

Marynowana fasolka szparagowa

 

 

  • Zalewa
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 szklanki octu 10%
  • 1/2 litra wody

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowana fasolka szparagowa
Strąki fasoli płuczemy odcinamy końce.Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzamy. W czystych wyparzonych słoikach układamy po gałązce kopru z baldachimami oraz dodajemy po 2-3 ząbki obranego czosnku i gałazce cząbru,następnie układamy fasolę na przemian w słoikach .



Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotujacej wodzie.
Marynowana fasolka szparagowa
fasolę myjemy obrywamy lub odcinamy końce
Marynowana fasolka szparagowa
w czystych słoikach układamy koper cząber i czosnek
Marynowana fasolka szparagowa
fasolkę blanszujemy 3 minuty po czym układamy w słoikach zalewamy zalewą