Sposób przygotowania:
Marynowana fasolka szparagowa
Strąki fasoli płuczemy odcinamy końce.Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzamy. W czystych wyparzonych słoikach układamy po gałązce kopru z baldachimami oraz dodajemy po 2-3 ząbki obranego czosnku i gałazce cząbru,następnie układamy fasolę na przemian w słoikach .
Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotujacej wodzie.
Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotujacej wodzie.
zewa
2milutka
ja jeszcze robię w pomidorach z marchewką i cebulą też świetna do ryby np ale to już inny przepis:)
zbysiowa
mysza75