Sposób przygotowania:
Marynowana feta
Ser feta kroimy w kostkę mniej więcej 1 cm x 1 cm (może być również większa). Papryczki przekrawamy na pół, jeśli są większe to na kilka części. Do czystego słoiczka wlewamy troszkę oleju, wsypujemy szczyptę ziół prowansalskich, oregano oraz mielonych papryk i wrzucamy kostki sera oraz kawałek papryczki. Następnie dolewamy oleju i ponownie dodajemy zioła i kostki sera. W ten sposób zapełniamy cały słoiczek. Ważne jest aby kostki sera były na wierzchu całkowicie przykryte olejem. Słoiczek zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 dni aby smaki się przegryzły. Taki marynowany ser feta jest doskonały do sałatek. Smacznego!
Cukiereczek13
-Natka-
Taka feta jest bardzo aromatyczna i na prawdę świetna. Ja zwykle zajadam ją jako przekąskę bez żadnych innych dodatków. :)