-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Marynowana feta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Marynowany, aromatyczny ser feta jest wspaniałym dodatkiem do sałatek, ale również jest pyszną przekąską.

Marynowana feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowana feta

 

Sposób przygotowania:

Marynowana feta
Ser feta kroimy w kostkę mniej więcej 1 cm x 1 cm (może być również większa). Papryczki przekrawamy na pół, jeśli są większe to na kilka części. Do czystego słoiczka wlewamy troszkę oleju, wsypujemy szczyptę ziół prowansalskich, oregano oraz mielonych papryk i wrzucamy kostki sera oraz kawałek papryczki. Następnie dolewamy oleju i ponownie dodajemy zioła i kostki sera. W ten sposób zapełniamy cały słoiczek. Ważne jest aby kostki sera były na wierzchu całkowicie przykryte olejem. Słoiczek zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 dni aby smaki się przegryzły. Taki marynowany ser feta jest doskonały do sałatek. Smacznego!
Marynowana feta
Potzrebujemy tylko sera feta, olej oraz ulubione zioła.
Marynowana feta
Fetę kroimy w średniej wielkości kosteczkę.
Marynowana feta
Do słoiczka wlewamy troszkę oleju, dodajemy przyprawy i wkładamy kosteczki fety.
Marynowana feta
Układamy fetę w słoiczku z przyprawami i odstawiamy ją do lodówki na 2-3 dni.

Tagi:

sery zioła ser