Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Marynowana mloda cebulka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Marynowana zielona cebulka - idealna do sałatek i jako dodatek :)

Marynowana mloda cebulka

Składniki:

Marynowana mloda cebulka

 

Sposób przygotowania:

Marynowana mloda cebulka
Przepis na dwa duże słoiki. Słoiki trzeba porządnie umyć i wyparzyć. Cebulę obrać, sparzyć wrzątkiem, powkładać do słoików. Liście laurowe oraz ziarenka ziela ang i pieprzu powkładać po równo do każdego słoika. Wodę zagotować z octem. Rozpuscić w niej sol i cukier. Zalać sloiki. Zakręcić. Pasteryzować 20 minut, wyjąć i poustawiać do góry dnem aby dobrze złapały. (ewentualnie jako przyprawe do cebulki można dodać też gorczycę, po łyżeczce do każdego słoiczka)

Tagi:

cebula