edyta18-20

edyta18-20

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Marynowana papryka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pogotowie zimowe z papryką

Marynowana papryka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynowana papryka

 

 

  • kilka strąków czerwonej papryki,
  • 2 łyż. oliwa,
  • 2 łyż. cukier,
  • 4 szkl. woda,
  • 1 szkl. ocet 10 %,
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego,
  • 3 listki laurowe,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1.5 łyż. Sól

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowana papryka
Oczyszczoną i umytą paprykę kroimy w kawąłki, ja kroję w paski. Obieramy cebulę i czosnek i drobno kroimy. Paprykę układamy w słoiczki z kawałkiem cebuli, czosnku i z dodatkiem każdej z przypraw. Do wrzącej wody dodajemy ocet, sól, cukier i oliwę. Gdy nieco przestygnie, zalewamy paprykę, tak aby został w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu.Zakręcamy i pasteryzujemy około 20 min.
Marynowana papryka
tak wygląda papryka po wyjęciu ze słoika jest pyszna

Tagi:

papryka