sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Marynowane opieńki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Będą jak znalazł na zimowe przekąski

Marynowane opieńki 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowane opieńki 4

 

Sposób przygotowania:

Marynowane opieńki 4
Opieńki obieramy i dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie gotujemy w osolonej wodzie około 30 minut. W drugim garnku przygotowujemy zalewę ze wszystkich składników i gotujemy. Grzyby układamy w słoikach do 3/4 wysokości. Zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy słoiki. Następnie pasteryzujemy około 10 minut. Słoiki odwracamy i czekamy aż wystygną.
Marynowane opieńki 4
Opieńki obieramy i dokładnie myjemy. Zalewamy wodą i gotujemy
Marynowane opieńki 4
Po ugotowaniu opieńki dokładnie odcedzamy
Marynowane opieńki 4
Słoiczki wypełniamy grzybami 3/4 wysokości
Marynowane opieńki 4
Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.