Sposób przygotowania:
Marynowane papryki
Kroimy papryki wzdłuż na paseczki szerokości 2 cm.Pozbywamy się błonek.+++Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.+++ Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego.Wkładamy papryczki pionowo, wlewamy zalewę tak żeby przykryła papryki.Wlewamy kilka kropelek oleju..Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgającej do 1 cm poniżej pokrywki.Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą.Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia.Smacznego!