kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Marynowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetna przegryzka do mocniejszych trunków ale i niezły dodatek np do kanapek.

Marynowane papryki

Składniki:

Marynowane papryki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane papryki
Kroimy papryki wzdłuż na paseczki szerokości 2 cm.Pozbywamy się błonek.+++Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.+++ Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego.Wkładamy papryczki pionowo, wlewamy zalewę tak żeby przykryła papryki.Wlewamy kilka kropelek oleju..Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgającej do 1 cm poniżej pokrywki.Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą.Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia.Smacznego!

Tagi:

papryka