Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Marynowane podgrzybki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kapelusze podgrzybków w zalewie octowo-olejowej

Marynowane podgrzybki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowane podgrzybki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki
Kapelusze podgrzybków oczyścić i obgotować w wodzie przez 10 min. Wody nie solimy. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Do cebuli również nie dodajemy soli. Odsączone podgrzybki wymieszać z cebulą i nakładać do słoików. Można również cebulę z grzybami nakładać naprzemiennie. Składniki zalewy zagotować i zalać grzyby. Pasteryzować przez 20min od chwili zagotowania się wody. Smacznego!
Marynowane podgrzybki
Obgotowane podgrzybki odsączmy na sicie.
Marynowane podgrzybki
Cebulę podsmażamy do momentu zeszklenia.