Sposób przygotowania:
Marynowane podgrzybki
Oczyszczone grzyby pokroić na mniejsze części, ćwiartki lub jak kto woli.
Przygotować zalewę -wlewając do wrzącej wody ocet . Dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, gorczycę oraz listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Grzyby wkładamy do zalewy i gotujemy przez około 10-15 minut. Wyławiamy grzyby, cebulę, listki i ziele i układamy w wyparzonych słoiczkach.Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Nie trzeba już pasteryzować.
Przygotować zalewę -wlewając do wrzącej wody ocet . Dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, gorczycę oraz listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Grzyby wkładamy do zalewy i gotujemy przez około 10-15 minut. Wyławiamy grzyby, cebulę, listki i ziele i układamy w wyparzonych słoiczkach.Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Nie trzeba już pasteryzować.