krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Marynowane podgrzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne marynowane podgrzybki idealne na zakąskę lub jako dodatek do obiadu, zapiekanek, itp. Polecam wszystkim ten przepis

Marynowane podgrzybki

Składniki:

Marynowane podgrzybki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki
Oczyszczone grzyby  pokroić na mniejsze części, ćwiartki lub jak kto woli.

Przygotować zalewę -wlewając do wrzącej wody  ocet . Dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, gorczycę oraz listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Grzyby  wkładamy do zalewy i gotujemy przez około 10-15 minut.  Wyławiamy grzyby, cebulę, listki i ziele i układamy w wyparzonych słoiczkach.Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Nie trzeba już pasteryzować.