lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Marynowane podgrzybki wg lenian

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słoiczek grzybków marynowanych palce lizać!

Marynowane podgrzybki wg lenian

Składniki:

Marynowane podgrzybki wg lenian

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki wg lenian
Grzybki opłukać pod bieżącą wodą, wrzucić do garnka z gotującą wodą na 3-5 minut. po tym czasie odsączyć na sitku i przelać wodą. Włożyć do słoika. W międzyczasie obrać marchewkę i cebulę, pokroić w plasterki. do garnka wlać wodę i ocet dodać przyprawy cebulę marchewkę, sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia i zalać grzybki marynatą, dołożyć też marchewkę i cebulę. Od razu zamknąć dobrze słoik i postawić wieczkiem do dołu aż słoik wystygnie.