Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne grzybki marynowane.

Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.
Podgrzybki dokładnie oczyszczamy i płuczemy w dwóch wodach. Następnie przekładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i obgotowujemy. Odcedzamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Dodajemy pokrojoną cebulę i zagotowujemy. Do gorącej zalewy wrzucamy obgotowane grzyby. Razem gotujemy około kwadranasa. Gorące podgrzybki z zalewą wkładamy do słoików. Zakręcamy. Pasteryzujemy 20 minut.
Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.
Podgrzybki dokładnie oczyszczamy i płuczemy w dwóch wodach.
Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.
Następnie przekładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i obgotowujemy. Odcedzamy.
Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Dodajemy pokrojoną cebulę i zagotowujemy.
Marynowane podgrzybki wg Katarzyna J.
Do gorącej zalewy wrzucamy obgotowane grzyby. Razem gotujemy około kwadranasa. Gorące podgrzybki z zalewą wkładamy do słoików. Zakręcamy. Pasteryzujemy 20 minut.