WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1767]

Kluski ziemniaczano - serowo - dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski w stylu kopytek czy gnocchi na bazie ugotowanych ziemniaków, białego sera i pure z upieczonej dyni.

Kluski ziemniaczano - serowo - dyniowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluski ziemniaczano - serowo - dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczano - serowo - dyniowe

ETAP 1:

Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmielić, dołożyć do nich ser biały i pure z dyni. Wbić jajko i wsypać mąki oraz sól. Zgnieść jednolite ciasto.

Z ciasta odrywać kawałki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego i formować z nich kulki.

Następnie za pomocą specjalnego noża do krojenia frytek spłaszczać jedną stronę kulki odciskając pofalowany wzorek.

Kluski odkładać na posypaną mąką stolnicę. Kluski wrzucać na osolony wrzątek i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Wyjmować łyżką cedzakową.

Kluski ziemniaczano - serowo - dyniowe
Kluseczki ziemniaczano - serowo - dyniowe
Kluski ziemniaczano - serowo - dyniowe
Kluseczki ziemniaczano - serowo - dyniowe

Tagi:

kluski danie