Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Marynowane żeberka pieczone w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka zamarynowane dzień wcześniej, a następnie upieczone w rękawie razem z pieczarkami. Prosty i smaczny obiad.

Marynowane żeberka pieczone w rękawie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane żeberka pieczone w rękawie

 

  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • oliwa 5 łyżek
  • majeranek suszony 1 łyżka
  • papryka słodka mielona 1 łyżka
  • sól ziołowa 1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
  • pieczarki kilka dużych sztuk

Sposób przygotowania:

Marynowane żeberka pieczone w rękawie
Mięso myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki.

Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z przyprawami, a następnie nacieramy nią mięso. 

Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.

Wkładamy żeberka do rękawa razem z pieczarkami pokrojonymi na połówki.

Pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termo obiegiem.
Marynowane żeberka pieczone w rękawie
Mięso myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki.
Marynowane żeberka pieczone w rękawie
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z przyprawami, a następnie nacieramy nią mięso.
Marynowane żeberka pieczone w rękawie
Wkładamy żeberka do rękawa razem z pieczarkami pokrojonymi na połówki.