Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Żeberka pieczone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne, aromatyczne żeberka upieczone w jednym rękawie razem z warzywami. To bardzo praktyczne rozwiązanie na proste przygotowanie całego obiadu.

Żeberka pieczone z warzywami

Składniki:

Żeberka pieczone z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Żeberka pieczone z warzywami
Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki. Ziemniaki i pieczarki kroimy na połówki. Pora i marchewkę kroimy w grube plastry, cebulę w sporą kostkę. Obieramy ząbki czosnku. Posypujemy wszystkie warzywa obficie przyprawami.

Wkładamy wszystko do rękawa do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy żeberka razem z warzywami przez około godzinę.