Sposób przygotowania:
Pieczone żeberka w rękawie
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, przekładamy do miski i wsypujemy sól, pieprz i przyprawę myśliwską. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1 godzinę.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łusek i kroimy na niewielkie kawałki. Rozgrzewamy piekarnik. Do rękawa do pieczenia wkładamy mięso i pokrojone warzywa oraz przyprawy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Wyjmujemy i rozcinany rękaw. Ponownie wkładamy i pieczemy przez 30 minut.
Sos : płyn z pieczenia mięsa przelewamy przez sitko do garnka. Dokładamy do garnka pieczoną cebulę z czosnkiem i dolewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Na samym końcu wlewamy śmietankę.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łusek i kroimy na niewielkie kawałki. Rozgrzewamy piekarnik. Do rękawa do pieczenia wkładamy mięso i pokrojone warzywa oraz przyprawy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Wyjmujemy i rozcinany rękaw. Ponownie wkładamy i pieczemy przez 30 minut.
Sos : płyn z pieczenia mięsa przelewamy przez sitko do garnka. Dokładamy do garnka pieczoną cebulę z czosnkiem i dolewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Na samym końcu wlewamy śmietankę.