Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Żeberka pieczone w rękawie wg Di

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne i soczyste żeberka, które są proste w wykonaniu. Smakują rewelacyjnie. Polecam na przyszły obiad.

Żeberka pieczone w rękawie wg Di

Składniki:

Żeberka pieczone w rękawie wg Di

mięso

Przyprawy:

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki tymianku

Sposób przygotowania:

Żeberka pieczone w rękawie wg Di

Przyprawianie:

Żeberka pieczone w rękawie wg Di
Żeberka powinny być dokładnie natarte przyprawami.

Wszystkie przyprawy dokładnie ze sobą połączyć. Żeberka po porcjować na kawałki wg własnych upodobań, umyć i osuszyć. Mięso porządnie natrzeć wcześniej przygotowaną mieszanką.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Pieczenie:

Żeberka pieczone w rękawie wg Di
Podczas pieczenia wytworzy się pyszny sos.

Po wyjęciu z lodówki żeberka umieścić w rękawie do pieczenia. Całość włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 70 minut w 180 stopniach.