Sposób przygotowania:
Marynowany łosoś z chili i pomarańczą
Filet z łososia płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie solimy i pieprzymy go z obu stron i podsmażamy na patelni około 3 minuty z każdej strony, Przygotowujemy marynatę, Ścieramy skórkę z jednej pomarańczy i wyciskamy sok z 1/2 pomarańczy. Czosnek dokładnie obieramy i kroimy w cienkie paski. Papryczkę chili myjemy, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na pól. Jedną część kroimy w drobną kostkę, zaś drugą w paski. Dymkę kroimy w kostkę. Na patelni prażymy chwilkę kolendrę. Następnie lekko ją zgniatamy. Składniki marynaty dodajemy do siebie i dokładnie je mieszamy. Do marynaty wkładamy łososia i naczynie zakrywamy folią aluminiową. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Łososia podajemy z pieczywem i ulubioną sałatą, Życzę smacznego :)