Sposób przygotowania:
Marynowany schab morelowo - jabłkowy1.

Umyć dokładnie schab pod bieżącą wodą, wysuszyć ręcznikami papierowymi. Zrobić ostrym nożem otwór w całej długości mięsa i wypełnić go suszonymi morelami. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
2.

Posypać mięso przyprawą do dań.
3.

Następnie wlać olej i popieprzyć oraz posolić.
4.

Dosyć obficie posypać suszonym majerankiem.
5.

Na końcu polać melasą z granatem. Naczynie przykryć folią silikonową i włożyć na całą noc do lodówki.
6.

Na schłodzonym mięsie położyć masło oraz dolać letnią wodę.
7.

Jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i położyć na mięsie.
8.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 1 godzinę.
9.

Upieczone mięso pozostawić w piekarniku do ostudzenia. Następnie wyjąć mięso i schłodzić w lodówce.
10.

Mięso można wykorzystać do drugiego dania lub na kanapki. Smacznego !