burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Masa budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa budyniowa to dobry dodatek do ciast

Masa budyniowa

Składniki:

Masa budyniowa

 

Sposób przygotowania:

Masa budyniowa
Budyń gotujemy w jednej szklance mleka. Odstawiamy aż nieco ostygnie. Masło należy utrzeć z cukrem pudrem aż będzie biała masą. Przestudzony budyń ucieramy w osobnym naczyniu. Ucieramy go aż do momentu gdy nie bedzie miał grudek i odstawiamy do całkowitego schłodzenia. Gdy budyń będzie zimny całkowicie dodajemy do niego powoli masło. Na koniec dodajemy całe jajko i jeszcze przez chwile ucieramy. Gdy wszystkie składniki się nam połączą masa będzie gotowa.

Tagi:

jajko jajka