sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Masa cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

doskonała masa o smaku cappuccina do przełożenia placka.

Masa cappuccino

Składniki:

Masa cappuccino

 

  • 4 żółtka,
  • 0,5 l mleka,
  • pół szkl.cukru,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 budyń waniliowy,
  • 25 dkg masła ,
  • cappuccino.

Sposób przygotowania:

Masa cappuccino
1 szkl.mleka zagotować z cukrem,w pozostałym mleku rozpuścić żółtka,budyń oraz mąkę wlać na gotujące się mleko cały czas mieszać żeby się nie przypaliło,odstawić do ostygnięcia,następnie utrzeć masło i dodawać powoli budyń oraz cappuccino w proszku do smaku,dobrze wymieszać .