motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Masa czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Masa czekoladowa do przełożenia ciasta

Masa czekoladowa

Składniki:

Masa czekoladowa

 

  • 20 dkg masła
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 żółtko
  • budyń czekoladowy z cukrem
  • 1 kieliszek wódki

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowa
Cukier mielimy na puder. Budyń gotujemy w/ g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Masło ucieramy na pulchną masę razem z cukrem pudrem. Do utartego masła dodajemy żółtko i dalej ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Do przygotowanej masy po troszku wlewamy wódkę i delikatnie mieszamy. Gotową masą możemy przełożyć ciasta biszkoptowe lub torta.

Tagi:

masa ciasto