Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa czekoladowo-kokosowa do wafli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sposób na szybką i pyszną masę do wafli

Masa czekoladowo-kokosowa do wafli

Składniki:

Masa czekoladowo-kokosowa do wafli

 

  • 30 dag masło,
  • 1 szkl cukier,
  • 1 szkl mleko w proszku,
  • 1/2 szkl wiórki kokosowe,
  • 3 łyżki kakao,
  • 4 szt żółtka,
  • 1/2 łyzeczki aromat migdałowy,
  • do smaku sok z cytryny,
  • 1 paczka wafle andruty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowo-kokosowa do wafli
Do garnka włożyć masło, roztopić, dodać cukier, mleko w proszku i wiórki kokosowe, gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie zdjąć z ognia,lekko przestudzić, dodać żółtka, aromat i energicznie utrzeć. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Jeszcze ciepłą masą przekładać wafle, obciążyć deseczką, wystudzić.