madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

masa do rolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatkiem do masy może być 2-3 rodzaje stężonych galaretek pokrojonych w drobne kwadraty.

masa do rolady

Składniki:

masa do rolady

 

  • 1 masło
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 łyżka spirytusu bądź wódki

 

Sposób przygotowania:

masa do rolady
Masło zmiękczone należy utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa osiągnie konsystencję śmietany, dodać jajko i 2 łyżki gorącego mleka wcześniej podgrzanego. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego kremu. Pod koniec mieszania dodać spirytus. Ciasto posmarować kremem. Podczas smarowania ciasta masą można dodać galaretki pokrojonej w drobne kwadraty.

Tagi:

jajko jajka