Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa kakaowa z serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niezastąpiona do ciastek i torcików

Masa kakaowa z serka homogenizowanego

Składniki:

Masa kakaowa z serka homogenizowanego

 

  • 30 dag serek homogenizowany,
  • 2 łyżki kakao ciemne,
  • 1/2 szkl cukier puder,
  • 1 łyżeczka żelatyna,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy,
  • 2 łyżki woda

 

Sposób przygotowania:

Masa kakaowa z serka homogenizowanego
Żelatynę rozpuścić w wodzie, zagotować, wystudzić. Serek włożyć do miski dodać cukier puder i kakao, zmiksować. Następnie wlać żelatynę i aromat, wymieszać. Przekładać biszkopty lub wyłożyć do salaterek i podawać jako deser.

Tagi:

masa ciasto