Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa makowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Masę makowa używać do wypieku rożnych ciast

Masa makowa

Składniki:

Masa makowa

 

  • 2 szkl mak,
  • 15 dag cukier puder,
  • 2 szt białka,
  • 2 łyżki bułka tarta,
  • 1/2 łyżeczki aromat migdałowy,
  • 1/4 łyżeczki aromat pomarańczowy,
  • 4 łyżki Skórka pomarańczowa kandyzowana,
  • 10 dag orzechy siekane,
  • 5 dag rodzynki

 

Sposób przygotowania:

Masa makowa
Mak sparzyć , odcedzić, wystudzić i 2 razy przemleć w maszynce. Do maku dodać cukier puder, ubitą na sztywno pianę z białek, bułkę tartą, skórkę pomarańczową, orzechy, rodzynki i aromaty, dokładnie wymieszać.

Tagi:

tarta mak