alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Masa makowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa makowa, masa makowa, masa makowa

Masa makowa

Składniki:

Masa makowa

 

  • 40 dag dwukrotnie zmielonego maku
  • 40 dag cukru pudru
  • 5 dag stopionego masła
  • 6 żółtek
  • 7 białek
  • sok wyciśnięty z 3 cytryn
  • olejek migdałowy
  • drobno posiekana skórka cytrynowa i pomarańczowa
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Masa makowa
Oddzielić żółtka od białek. Z białek i szczypty soli ubić pianę. Żółtka rozetrzeć z resztą składników. Podgrzać ma małym ogniu. Pozostawić do wystygnięcia. Wymieszać z pianą z białek.

Tagi:

mak