Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa pomarańczowo-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masą przekładać ciasta i torty

Masa pomarańczowo-orzechowa

Składniki:

Masa pomarańczowo-orzechowa

 

  • 30 dag masło,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 2 szt żółtka,
  • 4 łyżki sok z cytryny,
  • 10 dag orzechy arachidowe zmielone,
  • 3 łyżki Skórka pomarańczowa kandyzowana,
  • 5 kropel aromat migdałowy,
  • 5 kropel aromat pomarańczowy,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Masa pomarańczowo-orzechowa
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodając stopniowo żółtka. Następnie dodać aromaty, sok z cytryny, zmielone orzechy i dokładnie utrzeć. Pod koniec wsypać drobno posiekaną kandyzowaną skórkę pomarańczową, wymieszać.