Sposób przygotowania:
Biszkopt orzechowy przekładany masą
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Żółtka rozbełtać i dodawać po jednym ciągle ubijać ale na wolnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dokładać po łyżce. Następnie dodać zmielone orzechy i olej. Wymieszać delikatnie i przełożyć na wysmarowaną blaszkę i włożyć do piekarnika, piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Wystudzony przekroić na dwa blaty i posmarować masą brązową, ułożyć warstwę herbatników i na to masę serową, następnie masa brązowa i ciasto orzechowe. Wierzch udekorować masą z bitej śmietany i posypać orzechami, zrobić wzory z rozpuszczonej czekolady w kąpieli wodnej.
Smacznego
Masa brązowa:
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, wsypując fix do śmietany i ubić. Na końcu dodać kakao, wymieszać.
Masa serowa:
Ser zmielony utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem, dodać zapach pomarańczowy lub cytrynowy.
Masa na dekorację:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Wystudzony przekroić na dwa blaty i posmarować masą brązową, ułożyć warstwę herbatników i na to masę serową, następnie masa brązowa i ciasto orzechowe. Wierzch udekorować masą z bitej śmietany i posypać orzechami, zrobić wzory z rozpuszczonej czekolady w kąpieli wodnej.
Smacznego
Masa brązowa:
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, wsypując fix do śmietany i ubić. Na końcu dodać kakao, wymieszać.
Masa serowa:
Ser zmielony utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem, dodać zapach pomarańczowy lub cytrynowy.
Masa na dekorację:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.