Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Masa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początku masło rozgrzać w garnku,potem dodać przemielony ser 2 krotnie i dokładnie ucierać dodając po kolei po 1 jajku, łyżce cukru, budy

Masa serowa

Składniki:

Masa serowa

 

  • 1 kg ser twarogowy
  • 4 szt jajka
  • 200 g masło
  • 400 g cukier puder
  • 3 łyzeczki cukier wanilinowy
  • aromat pomarańczowy
  • skórka z cytryny

Sposób przygotowania:

Masa serowa
Na początku masło rozgrzać w garnku,potem dodać przemielony ser 2 krotnie i dokładnie ucierać dodając po kolei po 1 jajku, łyżce cukru, budyń. Wszystko lekko zagotować. Ciągle ucierając zaparzać około 20 minut. Następnie dodać aromat pomarańczowy, cukier waniliowy, i startą skórkę z cytryny. Zdjąć z palnika, lekko przestudzić. Smacznego!:)