Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masą serową należy przekładać ciasta

Masa serowa

Składniki:

Masa serowa

 

  • 1 kg ser twarogowy,
  • 3 szt jajka,
  • 15 dag masło,
  • 35 dag cukier puder,
  • 2 łyzeczki cukier wanilinowy,
  • do smaku aromat pomarańczowy,
  • 1 łyżeczka otarta skórka z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Masa serowa
Masło rozgrzać w rondlu, dodać przemielony ser i ucierać dodając po 1 jajku, łyżce cukru, budyń. Wszystko lekko zagotować. Ciągle ucierając zaparzać około 15 minut. Następnie dodać aromat, cukier waniliowy, i otartą skórkę z cytryny. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić.