Sposób przygotowania:
Masa śmietanowa do ciast, deserów...
Żelatynę rozpuszczam w 1/4 szklanki gorącej wody, mieszam do rozpuszczenia i odstawiam.
Schłodzoną śmietanę przelewam do miski i ubijam trzepaczką lub mikserem. Pod koniec ubijania dodaję przesiany cukier puder, dalej ubijam. Do ubitej śmietany dodaję sok z cytryny i ostudzoną rozpuszczoną żelatynę, mieszam. Powstałą masą przekładam np. biszkopt i wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Schłodzoną śmietanę przelewam do miski i ubijam trzepaczką lub mikserem. Pod koniec ubijania dodaję przesiany cukier puder, dalej ubijam. Do ubitej śmietany dodaję sok z cytryny i ostudzoną rozpuszczoną żelatynę, mieszam. Powstałą masą przekładam np. biszkopt i wstawiam do lodówki do schłodzenia.