marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa śmietanowa do ciast z żelkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,mieszając ją.Śmietanę wlać do miski i ubić,dodając resztę składników.Żelki dodać do masy.Chłodzić 40 m.

Masa śmietanowa do ciast z żelkami.

Składniki:

Masa śmietanowa do ciast z żelkami.

 

Sposób przygotowania:

Masa śmietanowa do ciast z żelkami.
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i rozmieszać,aby się rozpuściła.Żelki miękkie posiekać.Wlać śmietanę z woreczka do szklanej misy i ubijać,dodając cukier puder ze dwie łyżki i łyżkę
soku wyciśniętego z cytryny,ale bez pestek.Potem dodać rozpuszczoną żelatynę i jeszcze chwilę ubijać.Potem wsypać drobno posiekane żelki,wymieszać z masą i wstawić naczynie z masą śmietanową do lodówki.Po 40 min.wyjąć naczynie z masą i przekładać nią krążki biszkoptowe.

Tagi:

masa ciasto