basiaaa

basiaaa

Kucharz
[Przepisów: 4]

Masa z krowek

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

stosuję tę mase do przekładania wafli i ciasta kruchego oraz jako polewę

Masa z krowek

Składniki:

Masa z krowek

 

  • 20 dag cukierków krówek
  • mleczna czekolada
  • 2- 3 kostki mlecznej pianki
  • 1/3 szkanki wody lub mleko
  • garść orzechów lub migdałów
  • 2 łyżki masła lub margaryny

Sposób przygotowania:

Masa z krowek
masa z krówek Krówki , czekoladę rozdrabnić, wsypać do miseczki , dodać wodę ,masło i rozpuści w kąpieli wodnej ( garnek z gotującą wodą na to postawić miskę ) .mleczna pianka drobno pokroić w kosteczkę . Miskę z masą zdjąć z ognia , dodać pokrojone mleczna pianka i rozdrobniane orzechy. Wymieszać . Masa gotowa . Taką masa przekładam wafle lub polewam ciasta zamiast lukru