msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Masa z kryształkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Doskonałe na deser ale i jako masa do przełożenia biszkoptu.

Masa z kryształkami

Składniki:

Masa z kryształkami

 

  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 3 galaretki o różnych kolorach

Sposób przygotowania:

Masa z kryształkami
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie,zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Wylać każdą do płaskiego obszernego naczynia .Odstawić do stężenia. Po zastygnięciu pokroić galareki w kostkę. Żelatynę ugotować w 0,5 l wody. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać pianę ubitą z białek,ciepłą żelatynę. Wrzucić kostki galaretek i delikatnie wymieszać. Wlać masę do tortownicy lub pucharków.Otzrymamy deder albo coś w rodzaju sernika na zimno,który świetnie się prezentuje. Czasami wykorzystują tą masę do przełożenia biszkopta.W każdej wersji smakuje świetnie.