Sposób przygotowania:
Masełko zrobione własnoręcznie
Śmietanę schłodzoną przelać z kartonu do garnuszka wysokiego. Mikserem ubijać do momentu, aż pokażą się na śmietanie krupy. Przerwać ubijanie i całość przecedzić przez gazę lub gęste sitko. Łyżką posklejać w kulkę lub w gazie wycisnąć i rozwinąć.
Włożyć do zimnej wody i ugniatać, zmieniać kilka razy wodę. Uformować masełko i przełożyć na papier pergaminowy taki jak do pieczenia. Zapakować i włożyć do lodówki aby stężało. Gotowe do jedzenia -smacznego.
Włożyć do zimnej wody i ugniatać, zmieniać kilka razy wodę. Uformować masełko i przełożyć na papier pergaminowy taki jak do pieczenia. Zapakować i włożyć do lodówki aby stężało. Gotowe do jedzenia -smacznego.
![Masełko zrobione własnoręcznie Masełko zrobione własnoręcznie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maselko-zrobione-wlasnorecznie-486858.jpg)
![Masełko zrobione własnoręcznie Masełko zrobione własnoręcznie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maselko-zrobione-wlasnorecznie-486859.jpg)
![Masełko zrobione własnoręcznie Masełko zrobione własnoręcznie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maselko-zrobione-wlasnorecznie-486860.jpg)
![Masełko zrobione własnoręcznie Masełko zrobione własnoręcznie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maselko-zrobione-wlasnorecznie-486861.jpg)