WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 535]

Maślaczki marynowane z cebulką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie przepadam za maślakami, ale wiem, że są to ulubione grzyby sporej części moich znajomych. Tym razem w marynacie z cebulką.

Maślaczki marynowane z cebulką

Składniki:

Maślaczki marynowane z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Maślaczki marynowane z cebulką
Maślaki dokładnie czyścimy i myjemy. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy grzyby. Gotujemy ok 10 minut i odlewamy. Wodę, ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy i obraną, pokrojoną w piórka cebulę zagotowujemy. Wrzucamy obgotowane grzyby i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do słoików i odwracamy do góry dnem, by się zawekowały.