2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1475]

Sos tatarski z maślaczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Domowy sos tatarski to rewelacyjny dodatek do mięs na zimno. Kto lubi wyraziste smaki na pewno mu posmakuje.

Sos tatarski z maślaczków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos tatarski z maślaczków

 

  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 szklanka posiekanych korniszonów
  • 1 szklanka posiekanych grzybów maślaków w zalewie octowej
  • 1 cebula
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z maślaczków
Doprawdy nie wiem dlaczego tatarski.Czyżby Tatarzyni w majonezie i korniszonach gustowali? Ale... Tak czy inaczej rach ciach i tatarska potrawa na stole.



Ogórki konserwowe i marynowane grzyby bardzo dokładnie osączam z zalewy , a następnie kroję je w kostkę. Przekładam całość do salaterki, dodaję drobno posiekaną cebulkę, majonez oraz śmietanę i bardzo dokładnie wszystko ze sobą mieszam. Pod koniec mieszania doprawiam całość do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowany sos jest gotowy do użycia. 



Co tu więcej pisać . Ja lubię gdy te kawałeczki nie są takie małe ,a raczej większe niż mniejsze .Spróbujcie sami ...Doskonały do każdego rodzaju mięs a wręcz rewelacyjny,ja go uwielbiam. Smacznego degustowania życzę.
Sos tatarski z maślaczków
Tak sie prezentuje ten nie pozorny dodatek do mięs i wędlin a jaki smaczny
Sos tatarski z maślaczków
Szykujemy składniki to co nam potrzebne będzie
Sos tatarski z maślaczków
siekamy ogórki i maslaki drobno grubo jak kto lubi

Tagi:

grzyby