Sposób przygotowania:
Sos tatarski z maślaczków
Doprawdy nie wiem dlaczego tatarski.Czyżby Tatarzyni w majonezie i korniszonach gustowali? Ale... Tak czy inaczej rach ciach i tatarska potrawa na stole.
Ogórki konserwowe i marynowane grzyby bardzo dokładnie osączam z zalewy , a następnie kroję je w kostkę. Przekładam całość do salaterki, dodaję drobno posiekaną cebulkę, majonez oraz śmietanę i bardzo dokładnie wszystko ze sobą mieszam. Pod koniec mieszania doprawiam całość do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowany sos jest gotowy do użycia.
Co tu więcej pisać . Ja lubię gdy te kawałeczki nie są takie małe ,a raczej większe niż mniejsze .Spróbujcie sami ...Doskonały do każdego rodzaju mięs a wręcz rewelacyjny,ja go uwielbiam. Smacznego degustowania życzę.
Ogórki konserwowe i marynowane grzyby bardzo dokładnie osączam z zalewy , a następnie kroję je w kostkę. Przekładam całość do salaterki, dodaję drobno posiekaną cebulkę, majonez oraz śmietanę i bardzo dokładnie wszystko ze sobą mieszam. Pod koniec mieszania doprawiam całość do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowany sos jest gotowy do użycia.
Co tu więcej pisać . Ja lubię gdy te kawałeczki nie są takie małe ,a raczej większe niż mniejsze .Spróbujcie sami ...Doskonały do każdego rodzaju mięs a wręcz rewelacyjny,ja go uwielbiam. Smacznego degustowania życzę.