2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Książka Kucharska: Przepisy z grzybami leśnymi

Marynowane w occie maślaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczny marynowany dar lasu........

Marynowane w occie maślaczki

Składniki:

Marynowane w occie maślaczki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane w occie maślaczki
Maślaczki oczyscić ,dobrze wymyć -wybierać jak najmniejsze okazy wtedy są najlepsze,duże wykorzystać do suszenia. Umyte zalać wodą i gotować 3 minuty.Odcedzić i zalać osolonym wrzątkiem i gotować 20 minut.Odcedzić ,wystudzić powkładać grzybki do słoików.

Przygotować zalewę: Cebulę obrać pokroić w plasterki zagotować z resztą składników podanych w przepisie  i gorącą zalewą zalać grzyby,zakrecić słoiki i zapasteryzować około 10 minut.

Po czym zimne wynieść do ciemnej piwnicy.