Sposób przygotowania:
Marynowane w occie maślaczki
Maślaczki oczyscić ,dobrze wymyć -wybierać jak najmniejsze okazy wtedy są najlepsze,duże wykorzystać do suszenia. Umyte zalać wodą i gotować 3 minuty.Odcedzić i zalać osolonym wrzątkiem i gotować 20 minut.Odcedzić ,wystudzić powkładać grzybki do słoików.
Przygotować zalewę: Cebulę obrać pokroić w plasterki zagotować z resztą składników podanych w przepisie i gorącą zalewą zalać grzyby,zakrecić słoiki i zapasteryzować około 10 minut.
Po czym zimne wynieść do ciemnej piwnicy.
Przygotować zalewę: Cebulę obrać pokroić w plasterki zagotować z resztą składników podanych w przepisie i gorącą zalewą zalać grzyby,zakrecić słoiki i zapasteryzować około 10 minut.
Po czym zimne wynieść do ciemnej piwnicy.