iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Maślaczki z boczkiem i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Korzystając z trwającego sezonu grzybowego i urodzaju maślaków, kombinujemy pyszny szybki obiadek.Taki z patelni do odsmażania, podgrzewania dla zapracowanych dla smakoszy darów lasu.

Maślaczki z boczkiem i ziemniakami

Składniki:

Maślaczki z boczkiem i ziemniakami

 

  • 30 dag maślaków

 

  • 2 cebule białe

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Maślaczki z boczkiem i ziemniakami
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Boczek kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w piórka.na maśle klarowanym podsmażamy cebulę zboczkiem.

Maślaki obieramy oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dodajemy na patelnie. Wszystko razem podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Ugotowane ziemniaki studzimy i kroimy w plastry. Dodajemy do boczku i grzybów. Wszystko razem mieszamy. 

Tagi:

ziemniaki