katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapusta z maślakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tym razem maślaczki w kapuście. Bardzo dobra kapusta podsmażanymi maślakami im jest ich więcej tym jest smaczniej.

Kapusta z maślakami

Składniki:

Kapusta z maślakami

 

  • kapusta 1/2 dużej główki
  • wędlina ok 20 dag
  • maślaki ok 3 dużych garści
  • cebula 1 szt
  • liść laurowy 1-2 szt
  • sól i pieprz
  • koncentrat pomidorowy
  • olej

Sposób przygotowania:

Kapusta z maślakami
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy. Przesmażamy pokrojoną cebulę i pokrojoną w drobną kostkę wędlinę, dodajemy do kapusty.

Grzyby oczyszczamy i szybko płuczemy,osączamy i przesmażamy. Dodajemy do garnka.

Doprawiamy do smaku przyprawami i koncentratem.