Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Maślaczki z cieciorką w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Proste, smaczne danie na ciepłą kolację lub na bezmięsny obiad... Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa...

Maślaczki z cieciorką w pomidorach

Składniki:

Maślaczki z cieciorką w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Maślaczki z cieciorką w pomidorach

Etap 1

Maślaczki z cieciorką w pomidorach
Oczyszczone i pokrojone maślaczki usmażone na maśle.

Maślaki oczyścić, opłukać, pokroić na małe kawałki, usmażyć na rozgrzanym maśle.

Etap 2

Maślaczki z cieciorką w pomidorach
Pokrojona w kostkę cebula dodana do podsmażonych grzybów.

Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, usmażyć, lekko doprawić solą i pieprzem.

Etap 3

Maślaczki z cieciorką w pomidorach
Cieciorka i pomidory razem z zalewą dodane do podsmażonych grzybów z cebulą.

Do grzybów z cebulą dodać cieciorkę z zalewą i rozdrobnione pomidory razem z zalewą. Gotować na małym ogniu bez przykrycia tak długo, aż prawie cały płyn odparuje. Doprawić do smaku ziołami i jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Podawać np. z pieczywem.