Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Maślane chrupiące gofry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Niedawno kupiłam gofrownicę i moje dzieci rozsmakowały się w gofrach:) Tym razem zrobiłam z dodatkiem masła... Wyszły pysznie chrupiące:)

Maślane chrupiące gofry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślane chrupiące gofry

 

Sposób przygotowania:

Maślane chrupiące gofry
Masło roztopić i przestudzić. Jajka wbić do miski, rozbełtać. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy, lekko ubić. Do jajek dodać obie mąki, proszek do pieczenia, śmietanę i roztopione ciepłe masło. Wymieszać dokładnie, żeby nie było grudek. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wylać porcję ciasta. Zamknąć górną pokrywę. Piec kilka minut, aż gofry zrobią się złote. Upieczone gofry przełożyć na kratkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Maślane chrupiące gofry
Roztopione w garnuszku i lekko przestudzone masło.
Maślane chrupiące gofry
Jajka lekko ubite z cukrem i cukrem waniliowym.
Maślane chrupiące gofry
Pozostałe składniki dodane do jajek i dokładnie wymieszane.
Maślane chrupiące gofry
Porcja ciasta wylana na rozgrzaną płytę gofrownicy.