Sposób przygotowania:
Maślane ciacha z cynamonem
Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszysta pianę. Do piany dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i żółtko. Ciasto wyrabiamy dość długo tak aby wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączyły. Z gotowego ciasta formujemy kulę, owijamy je folia spożywczą i odkładamy do lodówki na ok 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na dość gruby placek i wykrawamy (np. szklanką) ciasteczka ciasteczka z dziurką. Na wysmarowanej masłem blasze układamy ciastka. Pieczemy w temp. 180 st.C do momentu aż ciasteczka się lekko zarumienią (w zależności od piekarnika będzie to ok 10-12 minut). Gotowe, przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem. smacznego :)))))
zewa
Pyza
2milutka
Beata1982
joaska500
2milutka
ok:)