kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Maślane ciasteczka imbirowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mój syn Igor (4 lata) i mąż uwielbiają kruche ciasteczka więc robimy je często. Znikają jeszcze szybciej niż się je robi.... najczęściej jeszcze gorące prosto z blachy.

 Maślane ciasteczka imbirowe

Składniki:

Maślane ciasteczka imbirowe

 

Sposób przygotowania:

Maślane ciasteczka imbirowe
Z masła, mak, żółtek, cukru pudru, soli i imbiru zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalki na 15 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach C przez około 15 minut, do uzyskania złocistego.