mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Maślane ciastka wyciskane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne, maleńkie krucho-maślane ciastka. Za pomocą szprycki można wyczarować rozmaite ciasteczkowe cuda:)

Maślane ciastka wyciskane

Składniki:

Maślane ciastka wyciskane

 

Sposób przygotowania:

Maślane ciastka wyciskane
Piekarnik rozgrzać do 180*C. Masło i cukier utrzeć w misce, dodać jajko i esencję waniliową, wymieszać. Dodać przesianą mąkę i sól. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie drewnianą łyżką, aż do uzyskania dość gęstego ciasta. Blachę wyłożyć pergaminem. Za pomocą szprycy wyciskać ciasteczka w różnych kształtach. Piec 12-15 minut, aż ciasteczka lekko się zrumienią.