Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Maślane karmelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste,tanie i dzieci je bardzo lubią!

Maślane karmelki

Składniki:

Maślane karmelki

 

  • 250ml.słodzonego mleka zagęszczonego,
  • 3,5dag.masła,
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Maślane karmelki
Mleko wlać do rondelka,dodać masło i szczyptę soli,ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.Masę gotować ok.35min,aż uzyska kremową konsystencję,następnie chłodzić ją ok.30min.Z masy uformować wałek o średnicy ok.1cm,owinąć go w folię i wstawić do lodówki na 5godzin.Po tym czasie pokroić go na kawałki wielkości cukierków i każdy karmelek owinąć w folię.