szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Maślane serducha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciastka maślane ulubione mojego męża

Maślane serducha Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślane serducha

 

  • 600 g maki pszennej
  • 300 g masła
  • 180 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opcjonalnie cukier do posypania

Sposób przygotowania:

Maślane serducha
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło i siekamy nożem. Dodajemy cukier puder, proszek i jajka i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folie i wkładamy na pół godzinki do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy i wycinamy foremkami kształty. Część ciastek dodatkowo posypałam z wierzchu cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12-15 minut aż się zarumienią.
Maślane serducha
Zaczynamy od przesiania na stolnicę mąki
Maślane serducha
Dodajemy masło i siekamy nożem a nastepnie jajka
Maślane serducha
Zagniatamy ciasto i chłodzimy w lodówce pół godziny
Maślane serducha
Po tym czasie rozwałkowujemy i wycinamy foremkami kształty

Tagi:

jajko jajka mak