pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Maślano-czosnkowy łosoś

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszna smażona rybka na obiad

Maślano-czosnkowy łosoś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślano-czosnkowy łosoś

 

  • filet z łososia 25 dag
  • przyprawa do ryb i owoców morza młynek
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 2 łyżki
  • tymianek szczypta

Sposób przygotowania:

Maślano-czosnkowy łosoś
Filet z łososia posypuję z dwóch stron świeżo zmieloną przyprawą do ryb i owoców morza, która jest mieszanką ziół i soli morskiej. Ząbki czosnku obieram i rozcieram. Pastą czosnkową również delikatnie smaruję łososia. Odstawiam w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na patelni rozpuszczam masło. Następnie smażę łososia. Najpierw na dużym ogniu z dwóch stron. Posypuję tymiankiem, przykrywam i duszę na małym ogniu około 15 minut. Smacznego.
Maślano-czosnkowy łosoś
Filet z łososia pozbawiamy skóry wycinając ją
Maślano-czosnkowy łosoś
Filet z łososia przyprawiamy aroamtycznymi przyprawami
Maślano-czosnkowy łosoś
Smażymy na rozpuszczonym maśle z dwóch stron na dużym ogoniu
Maślano-czosnkowy łosoś
Następnie przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut